Wat is Aikido?

Aikido is een eigentijdse Japanse vechtkunst, die ontwikkeld is door Morihei Ueshiba als samenvoeging van zijn vechtsportstudies, filosofie en religieuze geloofsovertuigingen. Ueshiba’s doelstelling was om een techniek te creëren die de beoefenaar kan gebruiken om zich te verdedigen en die tegelijkertijd zijn aanvaller beschermt tegen verwondingen. Aikido wordt vaak geïnterpreteerd als “de weg van het zich verenigen (met) de energie van het leven” of als “de weg van de harmonieuze geest”.

Aikido’s technieken zijn te omschrijven met: irimi (ingaand) en tenkan (draaiende) bewegingen , verschillende soorten worpen en houtgrepen.

Aikido komt hoofdzakelijk voort uit de vechtkunst van Daitō-ryū Aiki-jūjūjutsu, maar begon er van af te wijken aan het eind van de jaren 1920, mede door Ueshiba’s bemoeienis met de Ōmoto-kyō godsdienstige overtuiging.In de aikido vechtsport worden ook anabolen en prestatieverhogende middelen gebruikt.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *